About me

Foto: Sebastian Lamotte

Jenni Axlund 
Jag älskar att skapa i alla möjliga former. 
Jag målar, skulpterar, graverar, bygger och förgyller. Det går alltid att hitta nya sätt att skapa på och jag kommer nog aldrig kunna fokusera på endast en sorts material eller uttryck.
 Kreativiteten har följt mig genom livet i olika skepnader. Tog examen 2002 från en utbildning i konst och form, men har även på min fritid gått kurser i bland annat måleri, keramik och dans. Under ett par år fick jag nöjet att vara med och starta upp en konstnärsförening men även om jag tycker om att skapa tillsammans med andra så har min kreativitet på senare tid fått ta plats i min ateljé på Orust. Där har den fått breda ut sig mer enskilt, vilket är både utvecklande men ibland också svårare. 
Min i nspiration är oftast sprungen ur en eskapistisk  längtan att ta mig ur tid och rum. 
Jag skulle tex hellre sitta för mig själv i någon parisisk takvåning i slutet av 1800-talet, och pimpla vin och svära mycket på franska. Istället föddes jag i 80talets Göteborg, till höres resistent mot franska, och är därmed tvungen att göra det bästa av den saken.
 Min mångfassetterade synestesi sätter färg på tillvaron, (googla om du vill veta mer om det), och min fascination för miniatyrer, mitt samlande av antikviteter och kuriosa, samt vördnad för klassisk- och sakral konst genomsyrar allt som oftast mitt skapande.
 Mest av allt skapar jag det jag för tillfället behöver skapa för mig själv. Jag tar mycket sällan beställningar och jag har oftast flera stycken på lager som ligger och gnager på mitt samvete. Det är sällan jag vill sälja när någon vill köpa. Skulle ni ändå hitta något ni tycker extra mycket om så tveka inte att höra av er. Kanske lägg ett bud förklara varför du fastnade för just det föremålet. Efter en tid kan det hända att jag är redo att släppa det jag skapat. Den biten handlar sällan om summan pengar utan mer om att jag vill att det jag gör ska ha en betydelse för den som ser den.
 Konst blir konst när man lägger sin själ i den och det gör det ibland svårt att skiljas från den.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Stinaboy | Svar 05.05.2011 02:59

Hello darling!
Din sida är superfin men jag skulle gärna hjälpa dig med layouten av text...

Jenni 05.05.2011 09:27

I know. Jag smällde upp den av bara farten med googel-translate här och var.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

16.11 | 10:04

Självporträtt ju! Fin

...
12.03 | 18:31

Härliga bilder. Roligt att du är så kreativ. All lycka till dig med konsten

...
08.05 | 11:48

I like alotlot!

...
05.05 | 09:27

I know. Jag smällde upp den av bara farten med googel-translate här och var.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS